SITCOM

FREAK!

Alla serier som jag har under flera år är inte några. Jag kan absolut kalla mig själv serie freak.

Jag har gör en map för varje serie där jag sparar det senaste avsnittet av serien så jag inte glömmer vilket avsnitt jag är på. och under dessa år så har jag sparat och det är väldigt många. dock så gick ju min hdd sönder så jag har börjat om att spara allt och mappen är redan full av serier. Jag tänkte räkna upp dom serier som jag har sett och utse några favoriter ;d


Serier som jag har sett/följer

Dexter
Prison Break
Two and a half Men
Heroes
Playa del sol
Svensson svensson
Entourage
Parlamentet
Weeds
OC
Bionical women
True Blood
Lost
The Sopranos
How I Met Your Mother
Psych
Flashforward
Californication
Bored to Death
It's Always Sunny In Philadelphia
Scrubs
Fringe
Chuck
Eureka
The Big Bang Theory
Bones
House
Hung
Seinfeld
The 4400
The Office (UK)
Family Guy
30 Rock
Vänner
Six feet under
American dad
Arkiv X
Advokaterna
Coupling
Ally Mcbeal
Boston Legal
Twin Peaks
That ´70s show
Fresh Prince in Bel Air
Life
Dark Angel
Futurama
The Company
Pang i bygget
Buffy och vampyrerna
Mad Men
Dollhouse
Burn Notice

Detta är under flera år men det ändå ganska många även att jag säkert har glömt massor :)

Serier som jag är trött på

alla NCIS/deckar serier. Dom har ingen karaktär och lever på att själva mordet är intressant. Oftast är inte skådespelarna så värst bra heller. jag har sett några avsnitt av vissa och tröttnat med än gång.

Serier som jag följer just nu

Dexter, The Big Bang Theory, House Six feet under, Bones, Heroes, Californication.

Serier som är absolut värda att kolla på

Weeds, Californication, Entourage, The Big Bang Theory, House, Heroes (säsong 1), OC, Bones.

Favorit serie -Citat!!

Save the Cheerleader, Save the World


Min absoluta favorit just nu



Serien Handlar om Leonard och Sheldon som är fysiker och bor tillsammans i en lägenhet, de har inte så mycket till liv utanför labbet och att spela tv-spel och gå till comic-store med sina två vänner Wolowitz och Rajesh.

I serien får vi följa killarna när dom får en ny granne och vän, den snygga Penny

Den här serien är fantastiskt rolig, Den känns så äkta och dom har tydligen använt sig av en riktig fysiker för alla begrepp de andvänder ska stämma.

Hela Första säsongen finns att ladda ner på tankafett.

Zooey Deschanel

Damn she´s so hot!..



Jag har en liten kändis förälskelse ;0

500 days of summer



Jag kan inte vänta tills att se denna film

Tonari no Totoro



Min granner Totoro som filmen heter på svenska, har ryktet att vara världens bästa barnfilm.

Systrarna Satsuki och Mei flyttar tillsammans med deras pappa till ett övergivet hus. Deras mamma är svårt sjuk i turberkulos på ett sjukhus. Året är 1958 på landsbygden i japan. I Huset finns det många magiska väsen men det riktiga magiska finns i skogen utanför huset. Det är nämnligen där den troll liknande varelsen Totoro bor.

Det är genom Satsukis och Meis ögon som vi får se världen. Filmen har vuxna karaktärer med men endast när dom behövs och när dom gör det så möts barnen med klockhet och frihet och blir aldrig hånade av dom äldre. När flickorna möter totoro så förvandlas väntan på en bra film sann. Leendet skapas och man vill se mer av denna skogssjäl.



Hayao Miyazakis är en fantastiskt animerare och regissör. Hans kärlek och känslan för naturen är så stark. Allting hänger samman och är så besjälat.

Jag älskade denna film. En underbar film. Om äldre kan tycka att den är så bra att den kallas världens bästa barn film så kan jag tänkta mig att många barn gillar denna. Jag önskar att jag hade sett denna när jag var mindre och fått njuta av den då.

Hayao Miyazakis har gjort flera andra bra filmer men det är den här som räknas som hans bästa verk. Jag har sett allt han har gjort och gillat allt.

Jag kan rekomendera Spirited Away som handlar om Chihiro och hennes föräldrar som stannar vid en avlägsen och övergiven rastplats. Men när kvällen faller så har föräldrarna förvandlats och Chihiro börjar själv ändras. Hon får ett löfte om hjälp att bryta förbannelsen och måste under tiden jobba på ett badhus för gudar och andar.

Jag kan fortsätta att berätta om alla andra filmen men jag lär säkert skriva nått nytt inlägg senare.

Hayao Miyazakis filmer är rent ut sagt

Underbara!








Bloc Party

Fuck this is good!



Bloc Party - Banquet

Ocarina of Time

Detta är absolut mitt roligaste tv-spel jag nånsin har spelat.

The legend of Zelda Ocarina of Time



Allt med detta spel, stämmer och känns så rätt enda sen början.

Man får uppleva ett äventyr med en ung Kokiri som heter Link. Efter att han har en mörk madröm om en ung prinsessa blr kidnappad av en Ond tjuv. När han vaknar så beslutar han sig att hjälpa denna prinsessa från den onda Ganon. Han träffar hans kompanjon vid namn Navi som är en älva. Tillsammas tar dom på sig uppdraget att rädda prinsessan Zelda. Magiska träd, otäcka djur. Och i varje ny del som du upptäcker av Kingdom of Hyrule så blir man så häppnad av alla detaljer i spelet. Och storleken av världen man kan spendera timmar på att utforska en by och prata med invånare om gåtor och lösa pussel och hitta gömda objekt som kommer att hjälpta dig att rädda den vackra zelda.

När jag var mindre så spelade jag inte nånting annat. Älskade detta spel och det gör jag fortfarande. Zelda, cola och mycket tid att fördriva är guld.

Love it :)

Mark Twain

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn´t do than by the ones you did."

Box JellyFish

En Promenads berättelse.

Början

Klockan är 11.00, kallt och ensamt efter en regnig dag med studier. Jag väljer att ta en promenad, det är så skönt att ta en kvällspromenad. Det är tyst, man hör mina andetag tydligare än när hararna gömmer sig bland grannens sallad. Haren kollar på mig, nästan redo för att attackera eller krama mig.

Jag brukar alltid ta samma väg när jag traskar genom kalmar. Och när jag var på väg mot den mörka vägen där det inte finns några lampor, så var det nånting som blinka till i ögonvrån vid vattendraget.

Vattendraget

Jag tittar ner vid bron och jag ser en manet, två, tre. Massviss av maneter som bara flyter med strömmen under bron. Deras liv går ut på att bara följa med strömmen. Det kändes som att dom följde med strömmen för att dom ville, inte för att dom var tvugna.

Maneter är en intressant hmm fisk? Jag har svårt att säga att det är en fisk, dom har ju ingen direkt hjärna. Men dom är ändå en varelse som äter, simmar och lever i vattnet.

Det finns många giftiga maneter, dock ingen giftig i sverige. Den australiska kubmaneten, sk Box Jellifish kan väga 8 kilo med tentalker upp till två meter långa, Som bränner offret till döds. Jag skulle inte vilja träffa en sådan.

Scary Willy

Jag fortsätter in i mörkret. Jag ser ett par som håller handen, dom stirrade konstigt. hmm vad stirrade dom på? Jag känner ofta att när jag är ute och går och möter nån så tänkter jag ofta att "tänk ifall dom tror att jag ska råna dom nu :s" och går över på andra gatan. En konstig, inte för att jag ser ut som en våldtäksman eller en rånare :S. Jag har även mött som kollat konstigt eller helt plötsligt börjat gå snabbare när dom sett mej haha. Jag bits inte :).

Fotbollskarriären

Jag närmar mig Fredrikskans, där fotbollsdrömmarna föds, där målen görs, där många kalorier försvinner. Enda sen jag var liten så har jag fått ett fotbolls intresse. Självklart har jag fått det genom min far som är detsamma. Jag kommer fortfarande ihåg när jag gick på min första fotbolls träning med en fotbollsskola som västerviks fotbollsförening hade. Jag var så nervös och jag hade en polare med mig, och jag kommer ihåg att jag blev ännu mer nervös när han inte komma i samma lag som mig. Mer av den upplevelsen kommer jag inte ihåg men jag fortsatte att spela fotboll och jag blev bättre och bättre.

Jag kände hela tiden att jag alltid var ett kliv bättre än dom jag spelade med. Och visst fanns drömmen att jag en dag kanske skulle kunna spela i ett stort lag. Jag åkte på fotbollsläger efter läger och konkurrensen var mycket tuffare än innan. Jag var pigg på plan och jag hade en bra spelförståelse för spelet och har alltid haft på planen. Det gjorde att jag inte behövde vara så snabb, eftersom jag förlorade mycket av min snabbhet med åren. När jag inte gick vidare från fotbolls lägren så blev det mer och mer realistiskt att spela i en större klubb i england eller italien inte var så troligt.

När det var dags att börja  gymnasiet så kände jag att jag hade en chans att bli ännu bättre i fotboll ifall jag kom in på ett fotbolls gymnasie, jag sökte flera av dom och kom in på flera men tack vare det nya programmet i västervik, så fick jag inte gå nån annan stans än i där. Det sög verkligen och efter det så gick mitt fotbollsspel
neråt. Jag skadade mig, jag hade halsfluss 5 gånger under våren och efter ett tag så tappade jag suget att komma tillbaka.

Jag kollar på ett kort som jag skulle vilja dela med mig ifall jag hade en scanner. Jag är mellan 3-4 år och har precis fått mina första fotbollsskor och fotbolls tröja. Fotbollslaget var barcelona och spelare var Romario med nummer 11 :). Jag hade ingen aning om vem det var men jag har fortfarande kvar den tröjjan. Den betyder väldigt mycket för mig. Påminner mig om alla härliga stunder som man kan ha i denna sport. Mitt fotbolls intresse kommer alltid att följa mig vart jag än går.

Statue

Jag är snart hemma. Vid en bro som skiljer ängö och centrum. Jag ser dom "fina" nybyggda lägenheterna En 2a för 3 miljoner. Med utsikt över öland och båtplats 2 meter utanför sin hantan. Att kunna ta båten över till öland på sommaren skulle vara så mysigt. Det undgår inte att se att nån har förstört statyen vid det lilla vattendraget. Jag tar en omväg.

Ölandsbron

Det är stjärnklart ute. Jag ser karlavagnen och orions bälte. Det är så vackert ute. Jag sitter vid utkanten av ängö och kollar på ölandsbron. Gula lampor som sammanför kalmar och öland. Man hör havets bris, nån och annan gräshoppa och det är ingen vind ute. Det brukar jämnt blåsa förskräckligt på sånna öppna ytor, men inte idag, inte är jag är där. Jag kunde ta av mig jackan för att inte bli för varm. Jag önska att jag kunde dela med mig tillfället med nån annan. Gröna och Röda ljus som säger "nej här kan ej passera", ett stjärnfall ?! kanske. Man ser det man vill se. Vad skulle min önskan vara ?. Jag vet ej. Det jag vet är att nu måste jag hem.

Ängö Livs

Det började bli kallt när jag gick ifrån den öppna ytan. Som att havet ej ville att jag skulle gå. Jag måste köpa mat, framför allt kaffe. Jag tar vägen förbi närlivs. Och varför? varför är det endast tjejer som jobbar på ängö närlivs ? :) är det för att tjejer är mer ordningssamma ? jag frågade den söta kassörskan detta och log. Jag fick ett svar och leende tillbaka. Jag skulle frågat varför det endast var söta tjejer som jobbade på närlivs så kanske jag skulle fått ett nummer med. ;D

Jag är hemma, På med kaffe. Fram med Cisco och ner med huvudet mellan sidorna.

Slut

Det blir en lång natt

RSS 2.0